vineri, 17 octombrie 2008

Din conferintele OC... vorbesc "afaceristii"

CSR adevar sau manipulare?

Sincer aveam deja o imagine formata, am mai participat la vreo 2 workshop-uri legate de CSR si stiam oarecum cu ce se mananca, sau mai bine zis cu ce se vinde. O sa pornesc de la primul lucru pe care l­-am invatat in facultate, regula sacra “scopul oricarei afaceri e profitul”. Nu vorbesc de acel CSR inventat de companiile japoneze despre care vorbea domnul Sinji Naruo cu mandrie, acel CSR nascut si din spirit social nu numai ca o metoda de marketing. Vorbesc de CSR-ul autohton, importat din SUA.
Atunci pentru ce am mai venit? Pai sa invat mai multe despre CSR de la 6 oameni care sunt acolo sus si conduc, decid, formeaza CSR.

Ce m-a deranjat nu a fost absenta motivata “afacereste” de Dinu Patriciu… ci atitudinea celorlalti invitati. Tot timpul am avut impresia ca vor sa ne vandal ceva, ca ne manipuleaza, ca ne trateaza ca pe clienti, nu studenti… ce dezamagire, parca stateam in fata cu niste agenti de vanzari. Si mai dezamagitoare a fost atitudinea unor studenti, care au intrat in jocul asta si au inceput sa puna intrebari lingusitoare, ca poate, cine stie, castiga marele premiu, o cina romantica la biroul unuia din invitati.

Totusi a fost interesant, pentru ca printre toate lucrurile astea au fost si voci care au pus intrebari mai interesante, mai pe subiect, cat e adevar si cat e manipulare, ca doar asta era tema, au fost si invitati care au raspuns sincer acestor intrebari. Domnul Roy Maybud (Energy Holding) a fost direct de la inceput pana cand am plecat eu din sala, Dan Pascariu (UniCredit Tiriac Bank) a fost mai diplomat, doar nu el e patronul is trebuie sa raspunda sefului care l-a trimis, dar mai pe ocolite mai prin vorbe frumoase a fost si el sincer… mai multe nu pot sa spun… a fost interesant si s-au putut invata unele lucruri daca stiai sa citesti printre randuri, sa interpretezi si sa faci niste legaturi logice cu bagajul de cunostinte din facultate.
Cu toate acestea inca vreau sa cred ca CSRConferintele Comunicarii mi-au intarit convingerea si chiar mi-au format un raport, cam 3/5 manipulare si 2/5 adevar

Niciun comentariu: